Buchetka jménem Orgasmus

1. července 2013 v 12:22 | ANA |  Mňamky!
Aby někdo nečekal piknatní vyprávění letních nocí, upřesňuji, že jde o moučník.
Tento tip jsem získala od jedné mé klientky, která si onen moučník přetuze vychvalovala.


A je úplně jednoduchý! Základem je klasický moučník, znáte to, vajíčka, cukr, mouka, prdopeč.

Ale přesto upřesním, protože i tady je malá obměna.

2 vajíčka, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky sody, prdopeč, 1/2 hrnku oleje nebo 1/2 kostky rozpuštěného másla.
Místo mléka použijeme ananas v plechovce, i s nálevem.
Vajíčka, cukr a ananas rozmixujeme. Přidáme další ingredience, vymícháme a upečeme. Necháme vychladnout.

Krém:
Vanilkový puding, 1/2 l mléka, 3 lžíce cukru a 2 pomazánková másla. (Čert vem Brusel i s jeho nařízeními, pro mě zůstane pomazánkové máslo).
Puding uvaříme, necháme vychladnout. Potom smixujeme s pomazánkovými másly a krém natřeme na moučník.
Můžeme přizdobit strouhanou čokoládou, nebo polít rozpuštěnou čokoládou.

Zatím uloženo v dortové formě. Dnes se totiž jedu podívat na malou Verunku, moji první praneteř. Takže dvoje roztomilé dupačky pro ni a dortík pro ostatní.


Akorát že jsem musela improvizovat. Koupila jsem si totiž Tesco pomazánkový krém (ano, levnější) a po otevření zjistila, že je to příšerná pachuť nějakého rostlinného másla. Takže jsem ještě musela vlítnout do obchodu naproti a zaimprovizovat - Lučina, kysaná smetana a kus normálního másla. To vše s pudingem (podle oka) a jaký bude výsledek, netuším.


Výsledek: chuť byla výborná, opravdu výborná. Čokoládu jsem rozpustila s dvěma lžičkami bio kokosového oleje a přídavkem hořkomandlové tresti.
Zbytek rozpuštěné čokolády jsem vyřešila ekonomicky - do misky jsem přisypala trochu strouhaného kokosu, pořádně promíchala, až vznikla polosypká směs a tu směs ještě rozsypala na krém druhé buchetky, kterou jsem měla pro vlastní spotřebu.
Vypadalo to i chutnalo jako strouhaná Margotka a ve finále to bylo i možná lepší, než původní moučník.

Mňaminky, mňaminky.


Čokoládové vlnobití? Moc dobré čokoládové vlnobití.

A Verunka je moc krásná holčička.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. července 2013 v 12:31 | Reagovat

Zrovna dneska dělám hodně podobnou - těsto naspod s ananasovým kompotem stejné, do krému kysanou smetanu, šlehačku, cukr a případně kokos, navrch ananas z dalšího kompotu plus želatinu ze šťávy. Taky mňam! :-P

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 1. července 2013 v 12:38 | Reagovat

Vypadá to moc hezky a určitě to bude "hodně nezdravý, ale dobrý"! Vlastně už to píšeš - bylo :-P
Já taky uznávám pořád "pomazánkový máslo", unie neunie. Ti, kdo uzákonili omezení v názvu, to určitě nechutnali. Je tam míň tuku, ale na chuti neztrácí nic :-P
Dnes jsem dala taky něco na papu, ale rozhodně to Tvých chuťových kvalit nedosáhlo. I když strávník ani nepočkal na zhodnocení díla od kuchařky :-D

3 Kitty Kitty | E-mail | Web | 1. července 2013 v 12:41 | Reagovat

[2]: Adminové asi vždycky hodnotí Tvoje články hodně vysoko, protože mi na ně chodí upozornění DVAKRÁT. Dnes to kvituju - kdybych tento recept a připomínku o neteřince přehlídla, byla bych škodná. "Jak je to možné!!!!" :-P

4 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 1. července 2013 v 12:48 | Reagovat

Krásný moučník, voní až sem. K neteřince gratuluji :-)

5 Dáša Dáša | E-mail | Web | 1. července 2013 v 13:04 | Reagovat

ÓÓ, Ty mi děláš chutě :-)  :-P.
K neteřince Verunce blahopřeji a přeji šťastný život :-)  :-)
Měj se moc hezky :-)

6 Doma Doma | Web | 1. července 2013 v 13:45 | Reagovat

Mňam, tak dobrou chuť taky ybch si dala :D.

7 Můj Japonský dům Můj Japonský dům | Web | 1. července 2013 v 14:42 | Reagovat

Už jsem o ní taky slyšela, ale taky jsem jí nedělala. Všechno je tak jednoduchý, kdyby taky někdo mě něco dobrého udělal...

8 Aurora Aurora | E-mail | Web | 1. července 2013 v 16:27 | Reagovat

Tyjo, tak na to, jak debilní to má název, tak to vypadá fakt skvěle! Nekdy určitě vyzkouším :)

9 Cleopatra Cleopatra | Web | 1. července 2013 v 17:52 | Reagovat

Znám, miluji to, ale tedy, pod jiným názvem:D ale dostalo mě to.

10 Lauralex Lauralex | Web | 1. července 2013 v 18:24 | Reagovat

Já se snažim nežrat vůbec, ale vůbec žádný sladký, a ty takhle! :-D

11 Bekky Bekky | Web | 1. července 2013 v 18:28 | Reagovat

Páni, to vypadá skvěle :-) docela ráda bych si něco upekla, tak teď o prázdninách to snad stihnu :-)

12 Beatricia Beatricia | Web | 1. července 2013 v 19:13 | Reagovat

Odhlédněme od originálního názvu, celá buchtička (nebo jak to nazvat), nebo tedy moučníček, vypadá senzačně a náramně chutně. To já poznám i z obrázku. Mám bonbonierku belgické čokolády, tak se jdu uspokojit. :-)

13 Janinka Janinka | E-mail | Web | 1. července 2013 v 19:17 | Reagovat

Tak ta buchta vypadá mňamózně a pomazánkové máslo bych určitě s klidným svědomím nahradila právě tou Lučinou :-).
Hodně zdraví Verunce!

14 veve veve | Web | 1. července 2013 v 22:23 | Reagovat

woow až n a ten název to vypadá naprosto geniálně :) budu to muset vyzkoušet :)

Ahoj hlásněš mi prosím tady http://eukanubastar.cz/detail.php?id=676
pro terezku musíš 4x kliknout na její fotku v duelu a pak se jí přičte hlas moc děkuji :) pokud by jsi byla tak hodná a Terezka se ti líbila každý den jí můžeš dát jeden hlas :) jinak promiň že píšu sem  nenašla jsem rubriku reklamy :) děkuji ráda oplatím kdyžtak mi písni to reklam :)

15 Luné Luné | Web | 2. července 2013 v 10:50 | Reagovat

Hm, vypadá to lákavě. A gratuluji k neteři :)

16 Beatricia Beatricia | Web | 2. července 2013 v 13:57 | Reagovat

[12]: Děkuji ti za skvělé komentáře, umíš mě moc potěšit. Jo, a na ty pralinky jsem dostala chuť při prohlížení tvé skvělé "buchetky". Zlati, to mi nedělej, takové náramné chutě... rozbila jsem si nos o obrazovku, jak jsem se na to vrhla. :-D  :-D  :-D

17 Lucie Lucie | Web | 2. července 2013 v 18:08 | Reagovat

Mňamky, Buchetka vypadá nádherně a velmi chutně, ráda vyzkouším ten úžasný recept. Moučníky miluji a ráda je peču 8-)

18 Jimmy Mindfucker Jimmy Mindfucker | Web | 2. července 2013 v 21:08 | Reagovat

Páni, vypadá to neodolatelně! Ten název se naprosto hodí.

Gratuluji k praneteři :3

19 Radka Radka | E-mail | Web | 2. července 2013 v 22:51 | Reagovat

Myslím, že jsem to už jedla, kolegyně pekla na oslavu svých narozenin. Ale řekla bych, že tam měla nějaký levný pomazánkový krém, mělo to právě tu pachuť. Ta Tvoje improvizace byla určitě o moc lepší.
Jo, není nad pomazánkové máslo ;-)

20 Vendy Vendy | 3. července 2013 v 0:10 | Reagovat

[19]: Ano, asi tam vrazila levný pomazánkový. Ale vím, že ještě před časem bylo levné pomazánkové máslo stravitelné a mělo nějakou chuť (přijatelnou). Ale to co jsem tam chtěla dát v neděli, to byl fakt blivajz, který nežraly ani moje kočky. Takže improvizace byla na místě a opravdu se podařila a bylo to chutnější. Takže tvé kolegyni to poraď jako tip (naštěstí jsem ten pomazánkovej ultrahnus stačila ochutnat dřív, než jsem to rozmíchala :-?).

21 Robka Robka | E-mail | Web | 3. července 2013 v 5:35 | Reagovat

Verunce hodně štěstí do života! A buchta vypadá opravdu skvěle, snad všem chutnala. S tím levným pomazánkovým 'máslem' jsem se jednou taky napálila a od té doby už to v obchodě obcházím obloukem. Lučina s máslem je dobrá volba. :-)

22 mengano mengano | E-mail | Web | 3. července 2013 v 8:47 | Reagovat

Recept vypadá zajímavě :-) Pilně sbírám recepty na všelijaké rychlé buchty, protože Medvěd je může jíst po vagonech. A mě nebaví patlat pořád ty samé. Určitě vyzkouším, ananas je u nás v kurzu a mohlo by mu to chutnat.

23 katherine katherine | Web | 3. července 2013 v 8:53 | Reagovat

Opravdu zajímavý název, to se musí uznat. :D Každopádně vypadá naprosto výborně. Zrovna jsem přemýšlela, co upéct mamince k svátku a myslím, že už mám jasno. Ale docela se bojím toho pomazánkového másla. Já totiž v improvizaci co se vaření týče rozhodně moc nevynikám. Co bys tedy doporučovala, abych nemusela kombinovat lučinu, máslo a kysanou smetanu? Musela bych totiž všechno koupit a než z toho využít jenom část, tak bych raději koupila jenom jednu surovinu.

24 Vendy Vendy | 3. července 2013 v 10:45 | Reagovat

[23]: Můžeš tam dát pomazánková másla, ale napřed si vytipuj, aby bylo dobré. Tedy neochucené pomazánkové máslo, které chutná trochu tvarohově, hlavně musí být chutné. To, co jsem koupila, mělo šílenou pachuť nějakého rostlinného másla nejhorší kvality. Nic proti rostlinným tukům, ale tohle byl fakt blivajz a moučník bych tím leda pohnojila.
Takže, pomazánkové máslo podle původního receptu dát můžeš, ale musí být dobré chuťově.

Nebo můžeš dát dvě vaničky Lučiny přírodní a asi půlku másla obyčejného.
Taky můžeš zkusit tvaroh měkký, vaničkový, nebo  jak jsou takové ty jogurtové tvarohy, třeba i ochucené, jahodové, tím nic nezkazíš.
Taky můžeš přidat místo pomazánkových másel Marscapone, to je výtečný krém, jen trochu dražší.
Máslo se přidává pro zjemnění chuti. V pomazánkovém másle by mělo být obsaženo, proto byla původně tahle varianta.
Takže se neboj, klidně improvizuj. :-)
A pro mamku to bude určitě fantastická dobrota. :-)

25 Mniška Mniška | E-mail | Web | 4. července 2013 v 14:52 | Reagovat

Jo, takže předpokládám, že moučník se takhle jmenuje proto, že jeho chuť je tak skvělá, že způsobí orgasmus? Ten název mi taky leží v žaludku, i když bych tam radši měla ten moučník samotný... Protože jak ta buchetka vypadá skvěle a ještě to tak skvěle popisuješ, tak kdybych ho jedla s vědomím, že je to orgasmus, tak nevím :D
Ťuťu dupačky, tak ať se má ta Tvá praneteřinka k světu a hodně úsměvů!

26 Vendy Vendy | 4. července 2013 v 15:10 | Reagovat

[25]:Odhlédni od toho zavádějícího názvu a moučník zkus vyrobit, třeba teď na víkend. Je fakt dobrý. Moc moc moc dobrý. ;-)  :-)
Mě se ten název pro moučník taky kapku ekluje, ale pod tímhle názvem ho najdeš na internetu. Klidně bych to nazvala i Extáze.
Nebo prostě Ambrózie. :-D
Dupačky byly moc hezký, jedny růžový se žirafkou a druhý s roztomilými barevnými puntíky. :-)

27 Lofn Lofn | Web | 4. července 2013 v 22:05 | Reagovat

Podle popisu to vypadá skvěle - mnam!
Dnes jsem také pekla-piškotovou roládu s vanilkovým krémem a polité bílou polevou 8-)

28 Kariol Kariol | Web | 6. července 2013 v 13:26 | Reagovat

Teda, to jsem netušila, že to může vypadat i takhle :-D A rozhodně lákavě! :-D :-D

29 Ježurka Ježurka | Web | 6. července 2013 v 18:25 | Reagovat

Ano, základ znám, je to klasická rychlá buchta nebo bábovka, ale tahle Tvoje vylepšená - to určitě bude mňamka! Budu muset zkusit, i když ananas moc nemusím.

30 annapos annapos | Web | 7. července 2013 v 7:17 | Reagovat

Zajímavá montáž, rozmixovat ananas do těsta, to by mě nenapadlo ani ve snu? Já bych ho do té hrnkové buchty dala jako ovoce? No ale chutnalo? to je hlavní, ten krém se prodraží, ta pochoutka je vůbec dost drahá....

31 Bev Bev | E-mail | Web | 8. července 2013 v 7:07 | Reagovat

Děkuji za tip. :-) Zní to lákavě a hned si píšu.

32 •Pet!nka• •Pet!nka• | Web | 8. července 2013 v 10:50 | Reagovat

Páni, to je výborný tip. Že bych také něco upekla? :-)

33 Vendy Vendy | 10. července 2013 v 13:50 | Reagovat

[30]:Je dost drahá, ale pořád levnější, než kdyby sis koupila takový řez v cukrárně. Tohle může být i jako buchta pro zvláštní příležitost (stačí to dát do dortové formy a máš famózní dort) :-)

34 pizlik1 pizlik1 | Web | 11. července 2013 v 14:13 | Reagovat

Docela jednoduché a určitě i dobré. :-)

35 š š | Web | 12. července 2013 v 22:20 | Reagovat

No, neodmítla bych :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama