Hrnková improvizace

19. června 2013 v 11:16 | ANA |  Mňamky!
Hrnková buchta je rychlá, jednoduchá a snad nikdy nezklame.
Je znouzectnost, pohodtová a navíc dobrá.
Tentokrát jsem improvizovala podle toho, co dům dal (nebo spíš, lednička)


Klasicky 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, hrnek mléka a - tentokrát půl kostky rozpuštěné Hery. Plus dvě vajíčka... a kypřicí prášek.
Mouku jsem zčásti nahradila krupicí (omyl, na který jsem přišla až po vymíchání těsta).
Dnes jsem dala obměnu - zvlášť jsem rozmíchala 1 vaničkový tvaroh s mlékem, aby byla řídká směs, přidala kandované ovoce a ze dva plátky pokrájené čokolády a cukr do ochucení.

Na plech jsem nalila asi půlku těsta, zbylé těsto dobarvila 2 lžícemi kakaa.
Na světlé těsto jsem přilila postupně tvarohovou hmotu a na ni zbytek kakaového těstíčka.
Dala klasicky zapéct na 20 minutek a byla to mňamka.

Před upečením


Po upečení


Mňam!

Spousta dalších hrnkových vychytávek TUŤ.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 19. června 2013 v 12:59 | Reagovat

Jejda, já dávám celý hrnek mlíka a eště olej. Ty jsi dala Heru - OK, a k tomu eště vaničkový tvaroh (někdy dám jogurt). Z půl hrnku mlíka by to bylo hustý moc. Ten tvaroh to asi jistí. Vypadá to nakonec chutně a barevně ladí.
Já dělám jen hrnkovou buchtu na plech, a teď do toho dávám rebarboru, zamíchám do těsta. Nebo ji trošku povařím s vodou a pudinkem a eště teplý to poliju. Pudink ztuhne a rebarbora tomu dá šmak. To je zase moje obměna

2 Vendy Vendy | 19. června 2013 v 14:00 | Reagovat

[1]:Díky za upozornění, spletla jsem se! Hrnek mléka a půl hrnku oleje, ale dala jsem místo toho půlku té Hery. A zapomněla jsem připsat kypřák! Napravím... ;-)  :-)

3 Vendy Vendy | 19. června 2013 v 14:02 | Reagovat

[1]: A rebarbora je prima, krásně nakyslá a spolu se sladkou buchtou musí chutnat skvěle! :-) Máš dobrý tip. :-)

4 Dáša Dáša | E-mail | Web | 19. června 2013 v 14:09 | Reagovat

Od dětství znám tuto buchtu jako Olejová bábovka - u nás pořád vede ( vedle bábovky narozeninové - viz Recepty ), je vláčná a teď, kdy už jsme doma jen tři,tak ji máme na tři dny :-D . A je rychlá :-)
Vendy, měj se moc dobře :-)  :-D

5 Beatricia Beatricia | Web | 19. června 2013 v 14:16 | Reagovat

Se zájmem čtu odbornou pekařskou diskuzi, která je pro mne španělskou vesnicí. Přeji všem pekařkám úspěšný výsledek a pošlete mi kousek. Vypadá to velice lákavě. :-)

6 David Pavel Bachmann David Pavel Bachmann | E-mail | Web | 19. června 2013 v 14:31 | Reagovat

Tchýně dělá občas i hrnkový knedlíky a mně to natolik chutná, že už se to naučila i Markéta. Už jsme je dlooouho neměli! Dík za připomenutí.

7 Kitty Kitty | E-mail | Web | 19. června 2013 v 14:44 | Reagovat

[2]: No - a prdopeč... ;-)

8 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 19. června 2013 v 15:08 | Reagovat

Buchta vypadá skvěle, ale já popadla kyselou smetanu, frkla do toho pár jahod a už dlabeme. Je to pěkně studený a osvěží :-)

9 Kariol Kariol | Web | 19. června 2013 v 15:16 | Reagovat

Řekla bych, že takovéhle vaření je asi nejlepší :-D A často opravdu dobře chutná :-D

10 Infinity Infinity | Web | 19. června 2013 v 15:46 | Reagovat

No jéje, proč mi tohle děláš, když mám zrovna největší hlad? :-D Vypadá to moc chutně. :)

11 VendyW VendyW | E-mail | Web | 19. června 2013 v 15:54 | Reagovat

No asi to zkusím s tou revení, ještě jí mám hromadu.....

12 Helena Helena | E-mail | Web | 19. června 2013 v 15:54 | Reagovat

U nas jsou takova vedra,ze na peceni nemam ani pomysleni Vendulko. :-)

13 Skříteček2 Skříteček2 | Web | 19. června 2013 v 16:42 | Reagovat

U nás se zase na stejný princip peče koláč z kelímků od jogurtu. :-)

14 Vendy Vendy | 19. června 2013 v 20:59 | Reagovat

[6]:Hrnkový knedlíky jsou moc dobrý, myslíš hrnkový houskový knedlíky? :-)

15 Doma Doma | Web | 19. června 2013 v 21:41 | Reagovat

Miluju hrníčkové pečení, jen kandované ovoce bych tam nedala :D

16 Radka Radka | E-mail | Web | 19. června 2013 v 22:36 | Reagovat

Dvacetiminutovka, to se i v tomto vedru dá vydržet. A vypadá skvěle :-)

17 Doma Doma | Web | 20. června 2013 v 7:18 | Reagovat

To je asi fakt :D a sama si namlouvám, že se vdávat nechci :D

18 mengano mengano | E-mail | Web | 20. června 2013 v 7:19 | Reagovat

Medvěd je buchtožravec, tak peču téměř nepřetržitě. Bábovku má nadvakrát k snídani. Tahle tvoje buchta vypadá dobře - s tím přidaným tvarohem. Obyčejnou hrníčkovou peču taky, ale je fakt moc obyčejná :-)

19 š š | Web | 20. června 2013 v 9:11 | Reagovat

vypadá báječně, hned bych si dala :)

20 Berry Berry | Web | 20. června 2013 v 20:08 | Reagovat

Hmmm, dala bych si - dělala jsem před pár dny hrnkovou sypanou třešněmi, mňam :-)

21 Luné Luné | Web | 20. června 2013 v 20:32 | Reagovat

*hlasité zaplakání dutiny břišní*

22 Bekky Bekky | Web | 21. června 2013 v 21:15 | Reagovat

To vypadá skvěle, babička dělala takovou podobnou buchtu a byla to mňamka :-)

23 bludickka bludickka | E-mail | Web | 24. června 2013 v 17:37 | Reagovat

Chybí mi hera, ale zítra mám poslední klidnej domácí den, tak žeby? :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama