Švédská buchta

27. dubna 2013 v 20:34 | ANA |  Mňamky!
Švédská buchta je celkem jednoduchá.
Čas od času ji pekla moje máma, recept našla kdesi kdysi v časopise. Bývala to její doména, do švédské buchty jsem se tedy nikdy moc nehrnula... až potom k ochutnávce, to jo, na to mě užilo.Mrkající


Ale k vlastnímu receptu: co potřebujete?

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 máslo z ledničky (tedy vychlazené)
2 tvarohy vaničkové (jedno jestli nízkotučné nebo plnotučné)
cukr moučka k ochucení
mléko k zředění
rozinky namočené v rumu (nebo v čaji) - rozinky jsou bonus, nemusí být podmínkou.
Jo, a špetičku soli, ta se dává do každého pečení. (Ale nemusí být, minule jsem ji zapomněla a vůbec to nevadilo)

Nejdřív si nachystejte plech - dobrý je pečicí papír. Pak zapnete troubu, aby se předehřívala. Asi na 220 stupňů, jak jste zvyklí...

Už dopředu si můžete umíchat tvarohovou směs - tvaroh a mléko a cukr moučka. Tak, aby byl podle vaší chuti, a hlavně konzistence má být krémová, téměř tekutá. Takže tvaroh vymíchejte do jakéhosi řídkého krému, mlékem řeďte podle potřeby.
V míse smícháte mouku, cukr krystal, prášek do pečiva a špetičku soli.
Nakrájíte kostku másla na plátky.

Na plech nasypete a rozetřete asi 2/3 sypké směsi, srovnáte do roviny.
Na směs opatrně nalijete a lehce rozetřete tvarohovou směs (já rozliju asi 2/3 a zbytek dodávám lžící podle potřeby, tam, kde je prázdné místo). Posypete rozinkami (nemusí být)
Na tvaroh dosypete zbytek sypké směsi a pokladete plátky másla.

Dáte péct na 220 stupňů, po 10 minutách můžete trochu stáhnout a pečete do zlatova.
(Dobu pečení tipuju na 15-20 minut, každému peče trouba jinak, tak podle svého).

Upečenou buchtu vytáhnete z trouby, propícháte lehce špelkou a necháte zchladnout. Buchtu krájíme a ochutnáváme opravdu až po nějaké době, aby máslo v moučníku stačilo ztuhnout a buchta se nerozpadla v rukách.

Při krájení možná zjistíte, že spodek je kapku tvrdší, to dělá lehce zkaramelizovaný cukr. (Nebo je to rukama, v mým případě...)
Švédskou buchtu je lepší udělat den předem a servírovat ke kávě až druhý den.
Ale když přijde na věc... dá se slupnout ještě dnes.

Moje vychytávky: dnes jsem zkusila přidat místo tvarohu kompotovaná jablka (část tvaroh, část jablka).
A protože jsem pekla buchty dvě, do druhého tvarohu jsem přimíchala dvě lžíce kakaa.
Tvarohová hmota se dá také posypat skořicí.
Myslím, že se tam dá nasypat i nakrájená čokoláda.
Jednou to chci zkusit i s vařeným pudinkem, nebo rozmíchanou marmeládou.
A co stopro můžete, místo tvarohu si nastrouhat jablka, asi 1 a 1/2 kg, jablka na plechu klasicky ochutíte cukrem, skořicí a případně rozinkami.

Dobrou chuť'!

Ještě jednou krok ve fotografiích:

Na plech nasypat 2/3 moučné směsi


Opatrně rozlít a lehce rozetřít tvarohový krém


V tomto případě jsem dodala rozvařená jablka a trochu skořice na ně


Dosypala rozinky


A zasypala zbytkem sypké směsi.


Pokladla nakrájenými kousky másla


A z trouby vytáhla buchetku do zlatova.


Kávička a řezy. Mňam.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 [ đomenico ] [ đomenico ] | Web | 27. dubna 2013 v 20:50 | Reagovat

Na pohled to vypadá pěkně, ale nemám ráda hrozinky a tvaroh ... škoda :D

2 Kelíns Kelíns | E-mail | Web | 27. dubna 2013 v 20:52 | Reagovat

Ano na pohled vypadá nádherně a vsadím se, že je i velmi chutná. Ráda bych ochutnala.
Já jsem na tyto věci úplně levá - škoda.
Máš můj obdiv. :-)

3 Vendy Vendy | 27. dubna 2013 v 20:56 | Reagovat

[1]: Zkus místo toho strouhaná jablka.
Jaktože ti nechutná tvaroh, vždyť to je taková dobrůtka... ;-)  :-)

4 Kitty Kitty | E-mail | Web | 27. dubna 2013 v 21:36 | Reagovat

To je recept podle mýho gusta. Dnes mám všechno, zítra to ukutím Pepínkovi za to, že pro mě a přísady rajčat zajel na Moravu... :-D

5 Beatricia Beatricia | Web | 27. dubna 2013 v 21:38 | Reagovat

Já se také hrnu jen na ochutnávku... do pečení ne. Vypadá to krásně a lákavě. :-)

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 27. dubna 2013 v 21:55 | Reagovat

Znám to bez těch jablek, je dobrá, trošku drobivá! :-) :-)

7 Iva Iva | 28. dubna 2013 v 1:55 | Reagovat

Zajímavý postup, vypadá to dobrodružně, to mě láká, hrozně nerada totiž peču a vařím stále podle stejných receptů. Až budu mít doma potřebné ingredience,tak ji určitě zkusím. :-)

8 Můj Japonský Dům Můj Japonský Dům | Web | 28. dubna 2013 v 8:08 | Reagovat

Tak o téhle buchtě jsem tedy ještě neslyšela, ale vypadá dobře, asi taky tedy vyzkouším, je dosti lákavá. Jak tam uvádíš kompotovaná jablka, když nemáme, můžem nahradit normálníma, ze stromu.

9 VendyW VendyW | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 8:28 | Reagovat

Tenhle recept dělám už dlouho, ale v tomto postupu, sypká směs je z dětské  krupice, cukru, hrubé mouky a prášku do pečiva (dělám to na hrnky), rozdělí se na tři díly. Nasypat na spodek, ne to velkou vrstvu strouhaných jablek, na ně ořechy, rozinky a skořice zase sypká vrstva, opět jablka a poslední sypká vrstva. V pekáči trochu utemuju a navrch naleju celé rozpuštěné máslo. Čím šťavňatější jsou jabka tím je buchta lepší. Jo a navrch šlehanda. Pravá! :-)

10 Kariol Kariol | Web | 28. dubna 2013 v 8:54 | Reagovat

Páni, je k nakousnutí :-) Mohla bych jí zkusit ukuchtit :-D

11 Robka Robka | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 9:05 | Reagovat

Ty mi děláš chutě.:-) Miluju buchty s tvarohem, jsou senzační. Podobnou taky peču, ale tento recept si opíšu. Jen mě pobavila malá chybka v receptu - 2220 stupňů? To bych musela mít tavicí pec a pak bych vytáhla škvarek.:-)

12 mengano mengano | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 9:45 | Reagovat

Jo, tuhle buchtu dělám dost často, Medvěd ji má rád :-) Jen mám malinko jiné množství ingrediencí.

13 Luné Luné | Web | 28. dubna 2013 v 10:44 | Reagovat

Mm, zní to lákavě :)

14 Vendy Vendy | 28. dubna 2013 v 11:27 | Reagovat

[11]: Dobrý postřeh! :-D
Opraveno.
[9]: Děkuji za tip, tohle vypadá taky lákavě.
[8]: Jasně, můžeš dát normální jablka, nastrouhaná (aby pustila dost šťávy), já vzala kompotovaná, protože mám ještě pár skleniček a potřebuji je zlikvidovat. Ty jsi taková cukrářka, zkus! :-)

15 danielinama danielinama | Web | 28. dubna 2013 v 12:36 | Reagovat

Buchtu neznám, ale zdá se že bude lehká a hodně dobrá :-) takže určitě zkusím. Lákal by mě i ten pudink, předpokládám, že by musel být asi také řidší?

16 Jimmy Mindfucker Jimmy Mindfucker | Web | 28. dubna 2013 v 12:51 | Reagovat

Jeee :3 to bych si hned dala!

17 Vendy Vendy | 28. dubna 2013 v 14:28 | Reagovat

[15]: Měl by být řidší, aby se dal pěkně rozlít, příliš hustá hmota by se na té sypké mouce roztírala dost těžko. Nevím, jak by to chutnalo, mám v plánu to vyzkoušet.
Tvaroh a jablka se zatím ukázaly jako dost dobré.
Tvaroh s kakaem byl sice dobrý, ale bez kakaa se mi zdál být lepší. :-)

18 Bony Bony | 28. dubna 2013 v 15:12 | Reagovat

Jéé. (: Vidím, že je nás tu kupa ochutnávacích typů. Škoda, že ty dobroty nemůžou třeba posílat poštou. (:

19 [ đomenico ] [ đomenico ] | Web | 28. dubna 2013 v 15:28 | Reagovat

To je fakt :D, na nic jiného myslet nebudu :D. A děkuju :)

20 holkajakovy holkajakovy | Web | 28. dubna 2013 v 15:45 | Reagovat

Jak vidím tak se tu podle slibu objevila buchta. No popravdě tuhle zrovna moc nemusim.

21 Unicorn. Unicorn. | Web | 28. dubna 2013 v 16:32 | Reagovat

Vypadá to skvěle. I když já moc buchtová nejsem. Ale ochutnala bych a myslím si, že bych to nemohla kritizovat, ovšem kdyby tam nebyly rozinky. Jelikož mi nechutnají.

Mě se české verze citátů bohužel nezamlouvají tolik, jako ty anglické. Angličtina je mi celkově větší pohlazení pro uši. Takže, co se týče například filmů, tak jsem výhradně ten typ, co se kouká s titulky, nežli dabingem. Ale, co to tady zase kecám.
Jsi vůbec jediný člověk, který si je opravdu vědom toho, co znamená mít soucit, jak psala jedna dívka v předchozím komentáři, že mě pro to lidi mají rádi, řekla bych, že je to spíše opak. Lidi to berou, jako mou slabinu, ví že se vždycky podřídím, když do toho začnou míchat i někoho jiného. Jednou jsem viděla jak parta lidí trápila štěně. Nemohla jsem uvěřit vlastním očím , a i když jsem věděla, že jdu na risk, byla jsem si stoprocentně jistá, že kdybych nic neudělala vyčítala bych si to. A tak jsem za nimi šla a začala po nich řvát a dělat jim to, co oni dělali tomu štěňátku, i když se na mě dívali, jako na psychopata, nelituju. A proto si myslím, že i přestože to má nespočet špatných vlastností, tak to má i pár těch kladných, které doslova přebijí, všechno to špatné.
O blogu s tebou bohužel nesouhlasím. Ale to je každého názor. Já si jen myslím, že tady člověk neukazuje 'své' dobré vlastnosti, nýbrž přejímá dobré vlastnosti někoho jiného kým by chtěl být. Lidé, kteří nerozumí kosmetice, alá na blogu jí najednou rozumí. A tak je to s většinou těchto věcí. Blog tě donutí myslet si, že jsi dobrý, jen díky kladným příspěvkům od jiných blogařů. Po pravdě, radši napíšu - dobrý nápad, pěkný blog, než abych napsala, co si doopravdy myslím a musela se tu pak 2 hodiny s někým hádat. Aneb tak mi to dnes na blogu přijde.
Ale to co jsi napsala o té výhodě na blogu je skvělé. Jelikož tady se lidi opravdu vzhledově neliší. Blog tě nedonutí o sobě pochybovat, jako o někom méněcenném, což realita dělá ráda. Ti, co zde přišli nebyly nuceni, tu dávat své fotografie, prozrazovat identity. A tak to vždy zůstane, nehledě na to, že můžeme být šilhaví plešatí, na blogu si vždycky najdeme někoho se stejným pohledem na svět, kdo se o nás vzhled po tom všem nebude zajímat. :)

Děkuju ti za skvělý komentář, mám ráda dlouhé komentáře a názory druhých lidí. A k tomu písmu bohužel můžu říct jen jedno a to ctrl a +. Jsem na to malé písmo zkrátka zvyklá. :)

22 Kerria Kerria | Web | 28. dubna 2013 v 17:07 | Reagovat

Mohu potvrdit, že je výtečná. Dělávám hodně podobnou - poměr surovin je trošku jiný.
A s těmi jablky taky dělávám, ta je ještě lepší.

23 Knedla Knedla | Web | 28. dubna 2013 v 17:47 | Reagovat

Ne, spíš málo :-D Moje pozadí už potřebuje po létech klidu lepší masáž. Opovídám na otázku, jestli mě o Velikonocích moc nezmrskali. Trochu pozdní, tak snad nebude tolik vadit, že jsem si dala s odpovědí taky načas  :D
Ta buchta vypadá mňam-mlask, ale jsem dneska přejedená na týden (což je třeba, protože týden budu pro změnu nedojedená a nějak to musím vyvážit), takže nad obrázky jídla už tolik neslintám.
U nás tenhle výkend hraběnčin řez a minulý tetina švédská plněná ořechovou směsí, ta je trochu sušší, takže máslo musí i dospod, ale taky jsme se mohli pro ni utlouct.

24 Knedla Knedla | 28. dubna 2013 v 17:48 | Reagovat

panejo, já píšu už jak dislektik ???  :D
výkend s tvrdým, ne to nebudu po sobě ani číst, promiň :D

25 Berry Berry | Web | 28. dubna 2013 v 17:57 | Reagovat

My ten recept máme trošku jinak - máslo se dělá v té směsi (vznikne drobenka) a nahoru se poklade jen pár šupinek a do směsi tvarohu atd. se přidá vejce...
Když není dost tvarohu, přidám jogurt a bez mléka ;-) Mléko přidávám ke kostkovému tvarohu. Také ji doma milujeme - ale musí se den odležet, pak sníst, protože když leží déle, už je zase zbytečně moc mokrá (ale tak dlouho stejně nevydrží :-D)

26 Berry Berry | Web | 28. dubna 2013 v 18:01 | Reagovat

Jo a nedávno jsme to zkoušeli též s čerstvými jablky, ale bylo to hrozně suché - asi jich nebylo dost, aby se ta šťáva pustila až dolů a spojila to drobení... :-(

27 VendyW VendyW | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 19:02 | Reagovat

[21]: V ledasčem máš pravdu, lidé opravdu skrytí za identitou monitoru kolikrát ze sebe dělají lepší, krásnější a chytřejší. Je to tím, že se vlastně většinou s žádnými blogery live nesejdou...já taky když je na blogu, který mám jinak ráda článek který mne nezaujal, nebo se v něm píše o věci která mi nic neříká raději nekomentuji než abych si vymýšlela nějaké obezličky a rozplývala se nad tím jak je to skvěle napsané. Ale já si na svůj blog svou fotku dala, dobrá možná jsem exhibicionsta, nebo neskutečnej blb a naivka jenže mě se nechce schovávat, mám ráda ve věcech jasno a ráda vidím s kým komunikuji. Asi jsem holt vyjímka....a za to že ses toho štěnda zastala ti děkuju a říkám Jseš frajerka. V dnešní době kdy nevíš jestli na tebe nějakej takovej malej zmrd nevytáhne kudlu protože se v partě cejtí silnej v kramflecích je to odvaha a já ti za ní děkuju....

28 ANA ANA | 28. dubna 2013 v 19:37 | Reagovat

VendulkaW mě předběhla. Teď nechci psát o blogu, ale o tom, že ses vrhla na pomoc tomu štěněti a moc nepřemýšlela o tom, co by ti hajzlové mohli udělat. Někdy nepřemýšlíme a jednáme a v tvém případě to vyšlo a zachránilas jednoho živého tvora. A že víme, jakým způsobem už utýrali různá zvířata, kočky, psy, ale i domácí chovná zvířata, jak vidím v televizi...
Nevím, co bych sama dělala v podobné situaci, ale asi to samé, protože bych nesnesla, jak to zvíře řve bolestí. Ale to říkám teď a nikdy jsem se do tý situace nedostala, a ty už jsi v ní byla a bylas opravdu odvážná. Jak říká VendyW, jseš frajerka.
Palec nahoru!

29 sarinka1703 sarinka1703 | Web | 28. dubna 2013 v 21:27 | Reagovat

Vypadá to opravdu nádherně! :)

30 Yominis Yominis | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 22:13 | Reagovat

Ten recept vypadá opravdu zajímavě! Jsem v pečení teprve začátečnice, takže to, že je těsto sypké, mě opravdu překvapilo. Že bych ho zkusila? Tvaroh miluju...

31 ANA ANA | 28. dubna 2013 v 22:54 | Reagovat

[30]: Zkus, vážně je to docela jednoduché a rychlé. :-)

32 Šukatérka Šukatérka | Web | 29. dubna 2013 v 0:15 | Reagovat

Celkem bych i ochutnala. Možná ji zkusím udělat =)

33 Beatricia Beatricia | Web | 29. dubna 2013 v 8:56 | Reagovat

Off theme: Info pro zajímavost. Svůj vyhraný layout jsem věnovala do dobrých rukou.
http://annie-and-her-life.blog.cz/1304/23-4-2013-stastna-ale-neaktivni-ze#komentar107332581

34 Helena Helena | E-mail | Web | 29. dubna 2013 v 9:44 | Reagovat

Tuhle buchtu znám s jablky. :-) Mńam. :-)

35 Beatricia Beatricia | Web | 29. dubna 2013 v 9:53 | Reagovat

Na tvůj dotaz: Ano, ty layouty zmiňovaných blogerek jsem viděla už přímo u Din. Já její tvorbu bedlivě sleduji a jsem vždycky nadšená. Ona je proslulá napříč blogem.
Děkuji ti za tvůj názor o mém dárečku. :-)

36 Raja Luthriela Raja Luthriela | Web | 29. dubna 2013 v 10:31 | Reagovat

To vypadá zajímavě. /plně mě zarazilo, že se to dělá takhně zvlástně a ne jako klasické těsto.
Užčitě to bude dobré.

37 Janinka Janinka | E-mail | Web | 29. dubna 2013 v 11:03 | Reagovat

Když jsem kdysi poprvé viděla tenhle recept, myslela jsem, že je v něm chyba, říkala jsem si, to přeci nejde. Ale ono šlo a byla to vážně mňamka! :-)

38 Ježurka Ježurka | Web | 29. dubna 2013 v 17:16 | Reagovat

Tak koukám, že podobný recept mám od dcery, ale s jiným názvem. Ještě musím najít ten můj recept a porovnat. Pak uvidím, ale aspoň jsi mi ho připomněla, kdyby to bylo náhodou stejné. A jestli ne, zkusím ten Tvůj. Mňam! :-)

39 Ænag Ænag | E-mail | Web | 29. dubna 2013 v 19:20 | Reagovat

Vypadá skvostně ale především jednoduše, to bych možná i zvládla:)
Přidám do svého seznamu receptů, které chci vyzkoušet:)
Touto mňamkou jsi mi připomněla, že jsem ještě neměla večeři - díky za nápad a připomenutí;)

40 š š | Web | 29. dubna 2013 v 20:02 | Reagovat

Znám a dělám - je výborná!! každý, komu jsem dala ochutnat, si jí zamyloval. já zejména miluji tu máslovou krustu navrchu - mňamka :) díky za tip na přidání jablíček -musí to být výborné. Určitě vyzkouším :)

41 š š | Web | 29. dubna 2013 v 20:03 | Reagovat

jejda - "zamiloval".. na co myslím! omlouvám se :)

42 Vendy Vendy | Web | 29. dubna 2013 v 21:28 | Reagovat

[40]: Ta jablečná variace je fakt výborná. Jen pozor druhý nebo třetí den, buchta je už spíš na lžičkování, nepodaří se ti ji chytit do ruky. :-D
Ještě bych chtěla vyzkoušet tu vymazlenost od VendyW (dvojitá dávka jablek proložená onou směsí a dozdobená šlehačkou.) :-)
[39]: Zkus, fakt je to jednoduché, největší práce je s přípravou tvarohové směsi nebo se strouháním jablek, jinak je to fofrovka, nemusíš nic šlehat, mixovat, a ušetříš vajíčko.
No, zase je to dražší o to máslo, ale co bychom chtěli.
Dobré je, že je to moc dobré. :-D
[38]: Zkus se podívat, ale možná že jsi tuto buchtu už také dělala, jsi taková cukrářka a pekařka... ;-)  :-)
[37]: Taky bych tomu nevěřila. A ono to fakt funguje. :-)

43 Beatricia Beatricia | Web | 29. dubna 2013 v 21:35 | Reagovat

Zlati, díky za účast. Jsme všichni v hlubokém šoku, který se prohlubuje s přibývajícími neblahými informacemi. Nemohu na to ani myslet. :-|

44 Fredy Kruger Fredy Kruger | 29. dubna 2013 v 23:03 | Reagovat

" Věř mi, že dobrý jsem kuchta !
... taková švédská buchta ...
mohu ti nabídnout jednu ? "

Bill  Czmuch  buchtu z ohniště zvednul ...

" Já včera sněd´ švédskou bednu
a celou noc bylo mi špatně !"
... blábolí  Jossef  Wouss  matně
a ruku zved na ústa ... na strniště

Bill Czmuch ... hodil buchtu zpět o ohniště  ! !
... chvíli  je ponuré ticho ....

dí Jossef Wous :  " Bolí mě břicho !
.... tebe ne ! ... nedělej obstrukce !"

říká se tomu indukce :

Výkřiky :  " Švédi  ... ti zatracení ! !"
... muži se dali do zvracení !

45 *Monča* *Monča* | Web | 30. dubna 2013 v 13:41 | Reagovat

mňaaam :D

46 Gabi Gabi | E-mail | 30. dubna 2013 v 19:45 | Reagovat

To vyzerá dobrééé...to by som zvládla hádam aj ja. ;-) Ale koho by som donútila celý ten plech zjesť? Ja by som ho síce zvládla aj sama, ale potom by som bola pre zmenu " Slovenskou buchtou" ja. :-(

47 ANA ANA | 30. dubna 2013 v 21:45 | Reagovat

[46]: :-) Zkus pozvat kamarády. A budeš muset upéct plechy dva... :-D

48 Gabi Gabi | E-mail | 30. dubna 2013 v 22:00 | Reagovat

[47]: A vieš, že ma to aj napadlo? To nie je veru zlý nápad! V sobotu som pozvaná na "jarnú guláš party" Mohla by som si "švihnúť" pred priateľmi. Dúfam, že nič nepokazím :-D

49 [ đomenico ] [ đomenico ] | Web | 1. května 2013 v 0:15 | Reagovat

:D jo, tak dařilo se :D

50 Beatricia Beatricia | Web | 1. května 2013 v 8:33 | Reagovat

Zlatíčko, nemám co ke kávičce, přihoď sem hned kousek pro kámošku; ať se mám dobře na prvního Máje. ♥(*_*)♥

51 Miloslava Miloslava | Web | 1. května 2013 v 9:09 | Reagovat

Vendy,buchtu znám pod názvem americká buchta,ale je to jedno a to samé.Dělala jsem ji v týdnu a na tvaroh jsem dala rozinky a na slabé plátky pokrájela rebarboru.No byla to opravdu mňamka.Ale jak píše Intuice,,,drobivý,,tak mě se nedrobí.Má možná trošku jiný receptík.
Měj krásný májový den. :-D  :-D

52 Vendy Vendy | Web | 1. května 2013 v 9:55 | Reagovat

[50]: Dnes variace s jablky a skořicí. Moc dobrá, Beuš, a můžeš servírovat se šlehačkou. :-)

[51]: Vidím, že švédská buchta se dá dělat opravdu na víc způsobů, podobně jako hrnková. S rebarborou to mohlo být zajímavá chuť.
Mně se teda kapku drobí, rozhodně musím jíst nad talířkem. V čem je rozdíl, těžko říct... :-)

53 Vendy Vendy | Web | 1. května 2013 v 13:11 | Reagovat

[48]: Tak dej vědět, jak se  podařilo... :-D

54 punerank punerank | E-mail | Web | 3. května 2013 v 0:52 | Reagovat

Buchtička dobrá, chutná vánočně! hlavně jsme ji měli vždycky darovanou. divím se, že drží pohromadě. ale nechtěla bych ji jinak než s tvarohem!

55 Amálka Amálka | Web | 27. února 2015 v 19:20 | Reagovat

Vypadá dobře, možná vyzkouším, ale bez rozinek :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama