Hodnocení blogu... Labanda

11. ledna 2011 v 22:04 | ANA
Jeden z projektů, který jsem vypustila na svět blogu, je Představení blogů.
Nedávno mě ale oslovila nově začínající blogerka a požádala o nahlédnutí a zhodnocení jejího blogu.

Napsala jsem krátce, co se mi na jejím blogu líbí a nelíbí - a vrátila se zpět ke svým stránkám.
Zanedlouho se mi v komentářích ozvala Labanda, která blog nové blogerky také navštívila a hodnocení se jí moc líbilo.
Labanda mě zároveň požádala, zda bych nenapsala něco podobného i pro její blog.

Nejprve jsem nechtěla, představení blogu je jedna věc a hodnocení zase jiná, ale zkusila jsem to.

Tak tedy - hodnocení blogu Labandy

Název:

Labandy skrytý koutek - tento název zní přívětivě. Působí dojmem čehosi útulného, kde se člověk může pohodlně uvelebit a dát si svůj šálek čaje nebo voňavé kávy. Působí dojmem zátiší, místa, kde se dá jenom v klidu lenošit, odpočívat a bavit se.

Známka - 1

Záhlaví:

je chaotické, máš tam hodně informací a pro náhodného návštěvníka to může být dost nepřehledné.
Možná by to chtělo v jednotlivých bodech větší odstup.
Text "sbénka, nezapomeňte číst a psát koment" bych změnila. Třeba na  - Výzva pro sbénka, platí stále! - a o napsání komentáře bych požádala ve výzvě samotné.

Známka - 3

Vzhled:

krásný design. Nádherně sladěné barvy, krásný motiv. Příjemné stránkové pozadí pro oko, nedráždí.

Známka - 1

Rubriky:

jsou přehledné. I když obsah rubrik už je rozmanitější, chápu, že na každý článek nelze tvořit novou rubriku - to bys měla blog zahlcen.
Co mi vadí, trochu nepřesné označení.
Rubrika I love you je trochu zavádějící - jedná se o milujícího člověka, o přátele, nebo o věci, které máš ráda? To není z názvu moc poznat. Dala bych tam třeba název český - třeba - Co mám ráda. Nebo v angličtině jenom I love...
Rubrika Friends je pro mě trochu nepochopitelná - myslela jsem, že tam budeš psát o svých přátelích. Ale ty píšeš o přátelích obecně - jak si získat přátelství, tipy a triky.
Podobně v rubrice I love - píšeš o vztazích. Zde by stačila jedna rubrika - Přátelství a láska. 
Rubriku Fashion bych obohatilo o slovo Styl. Nebo Životní styl. Třeba - móda a životní styl. Nebo móda a krása.
Klikačky bych dala do rubriky Grafika.
Počet rubrik by se ti tak zmenšil a názvy by byly jasnější.
Další podrubriky nevím, jak hodnotit. Je jich opravdu hodně a chce to čas, prostudovat je. Kdybych hledala rychlé a přehledné informace, ztratila bych se.
Ale na druhou stranu, pokud bych se těmi odkazy bavila a probírala jedním za druhým, docela bych se bavila a objevovala nové stránky.
Máš tam zbytečně svoje ikonky. Asi jsi je chtěla ukázat, je to tvé dílko a jsou moc pěkné - ale ve sloupku rubrik trochu zbytečné, vždyť tě odkazují při kliknutí znovu na tvůj blog.
Líbí se mi adoptovaní maskoti i nově adoptované streptokočky.

Známkovat tuto část nebylo lehké, něco se mi líbilo, něco nelíbilo. Výsledek je tedy kompromisem mezi pro a proti - tedy známka 3.

Obsah:

Tvůj blog je více tématický, zaměřený hlavně na tvorbu grafiky. Dá se říct, že je vlastně i autorský, protože prolínací obrázky i animace jsou tvé. Stejně tak různé úvahy i osobní články, oznámení a soutěže.
Co bych vytkla, jsou překlepy. Pravopisné chyby se vyskytují minimálně, ale překlepů máš dost. Myslím, že píšeš rychle a překotně a nevracíš se k textu. Zkus to přehodnotit, číst po sobě a opravovat chyby. Tvůj blog tím jedině získá.
Styl tvého psaní je trochu chaotický a uspěchaný, jako bys chtěla honem honem říct světu svůj názor. Ale nevadí, patří to k tvé osobnosti, neměnila bych to. Nevadí mi ani slangový jazyk, je to tvůj styl vyjadřování a sedí ti. Texty a tvá sdělení působí přirozeně, jako bys zrovna s lidmi mluvila.

Známka - 2

Seznam oblíbených (spřátelených) blogů:

Hodnocení seznamu SB jsem původně neměla v plánu, ale tady dělám výjimku.
Musím tě totiž pochválit. Víc než pochválit.
Udělat seznam je jedna věc, ale dát jména svých sbének do ikonek a vše umístit do sloupku, je druhá věc.
Vypadá to skvěle, každý z blogerů má svou originální ikonku.Neuvěřitelně chytrý a vtipný nápad, navíc vizuálně atraktivní.

Známka - 1 (kdyby byla ještě lepší známka, dala bych ji!)

Celkové hodnocení

Líbí se mi, že hodně komunikuješ. Jsi vstřícná a ochotná pomáhat ostatním blogerům a blogerkám. Máš hlavu plnou nápadů a dokonce uvádíš i jiné blogy se zajímavou grafikou, také odkazy na grafické programy. (Viz - Užitečné odkazy).
Co se mi líbí moc, jsou ikonky tvých oblíbených blogů. (Jinými slovy, SB). Vypadá to moc hezky, navíc každá ikonka originální.
Máš tu spoustu maskotů, adoptované streptokočky, odkazy na další stránky, pořádáš soutěže, vystavuješ grafiku, sháníš hlasy nejen pro sebe, ale i pro své přátele ze spřátelených blogů.

Známkování celého blogu není jednoduché. Některé věci mě nadchly, některé věci bych odstranila nebo jinak srovnala. Navíc tvůj blog je opravdu svérázný, netypický.

Jednotlivé části jsem ti zkusila oznámkovat a šlo to. Ale celkový blog? Nemůžu se rozhodnout. Na tvém blogu je to jiné než na ostatních. Labandy skrytý koutek je prostě Labandy skrytý koutek.
Místo, kde si připadám jako doma. Trochu chaos, trochu bordýlek, ale přesto velmi útulně a příjemně...


Labandy skrytý koutek
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Vendy Vendy | 11. ledna 2011 v 22:23

Při hodnocení jsem se snažila být aspoň trochu objektivní, snad se mi to podařilo...

2 agrrr agrrr | Web | 11. ledna 2011 v 22:24

Trochu chaos, trochu bordýlek, ale pro mě právě proto útulné ;-) K Labandě tohle rozhodně sedí. Její skrytá koutek mám moc ráda. I když jsem utahaná po práci a nemám  moc dobrou náladu, u ní se neobyčejně odreaguji a jdu spát s dobrou a vstřícnou náladou. myslím, že by se hodnocení nedalo nic vytknout, snad jen " Labi nic neměň! i když v tom může být trochu chaos, ale nic neměň! Prosím!" :D  :D
hmm, že bych se taky nechala ohodnotit? ;-)  :-D

3 agrrr agrrr | Web | 11. ledna 2011 v 22:25

[1]: neboj je to objektivní. I když to musí být těžké hodnotit a nedat na pocity.

4 Vendy Vendy | 11. ledna 2011 v 22:34

[2]: Kdybys chtěla... můžu! ;-)  8-)

5 agrrr agrrr | Web | 11. ledna 2011 v 22:37

[4]: hmmm... tak jo! :-D ale objektivně!! Ať se mohu poučit a zlepšit se :-D
Budu moc ráda :D  :D Děkuju

6 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 4:23

to je super že jsi objektivní, proto jsem tě o to poprosila zkusím to napravit a v rubrice  i love jsou věci co miluju, a ilove/boys jsou rady jak na lásku a kluky obecně a frinds jsou také rady jak s přátelstvím, protože přátele uvádím do i love máš pravdu to you tam nepatří když si teď uvědomuji, tak you umažu ;-) záhlaví rozestupy nejdou kvůli velikosti okýnka ale to pro sbénka přepíšu je to dlouhé a ikonky moje mám v menu proto, aby je mohly kopírovat jiní a udávat, jako zdroj nebo pro sbénka, kteří používají ikonky do seznamu pro sbé ;-) a kontroluju a opravuju, jen těch překlepů je tolik, že mi stejně utečou, a máš pravdu, píšu momentálně, nemám nic předepsaného a tak je v tom malinko zmatek, ale chaos a binec mám i v životě kolem sebe jsem malinko bordelář, taky vodnářk domácí práce mě nebaví a tak asi i proto ten zmatek malý na blogu ;-) :-) a mockrát děkuji za přiřazení mého blogu k autorským, toho si vážím, ale nevím jestli by prošel ;-) :-)

7 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 4:56

a snad tě trochu nezklamu, když řeknu, že ani jedna ikonka moje z menu není moje práce, každou někdo vytvořil a když klikneš na ten text ostatní ikonky tak se objevíš v článku, kde jich je mnohem víc ;-) a asi jen 3 to ty první co se objevily na blogu jsem dělala já jináč ostatní jsou dárečky :-)

8 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 4:58

ale ikonky sbének jsou mojí tvorby, kromě asi 2 nebo 3 ty jsem si vypůjčila z jejich blogů ;-) :-)

9 Beatricia Beatricia | Web | 12. ledna 2011 v 11:01

Vendy je hodnotitelka par excellence. Vidí, co se dá na blogu zlepšit a kritickým okem to zhodnotí. Pro mne jsou její komentáře velice cenné, protože mě mnohokrát povzbudila, když jsem měla blogerský problém. Děkuji, Vendy, za poslední komentář, kde mi věříš a posiluješ mě svou důvěrou v mou grafickou činost. :-)

10 Vendy Vendy | Web | 12. ledna 2011 v 14:25

[8]: Chválila jsem ti hlavně ikonky sbének, tenhle nápad se mi moc líbí a byla jsem přesvědčena, že konkrétně tyto ikonky jsou tvoje práce (vlastně moji jsi taky dělala ty sama).
Ikonky odjinud jsem moc neřešila.
Samozřejmě, jestli nejdou udělat rozestupy v úvodníku, tak to nech (asi by to bylo moc natažené), jen jsem psala, jak to vlastně působí, když se dostanu na blog napoprvé... :-D
Myslím, že jediné co bys mohla dát do kupy, jsou rubriky I love... (to už jsi psala, že vynecháš koncové you) a Friends a Love bych dala klidně do jedné rubriky, vždyť přátelství a láska jsou si podobné... :-)
A dala bych do jedné rubriky i módu a tipy pro krásu, třeba jako Fashion and Beauty.
Jinak je samozřejmě na tobě, jak si chceš blog nechat, myslím, že stávající struktura asi vyhovuje.
Zkus si prostě vyhmátnout, co se ti hodí pro případné zlepšení, a jsem ráda, že ses nenaštvala, vím, že nikdo nemá rád kritiku. 8-)  :-)  :D

11 Vendy Vendy | Web | 12. ledna 2011 v 14:26

[9]: Zlatíčko, ty JSI DOBRÁ. Klidně a ráda ti to řeknu pokaždé znovu, protože JSI DOBRÁ! :-)

12 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 15:03

rubriky udělám zachvíli ale ty hlavní nápisy měnit nebudu myslim v rubrikách, ale v menu to pozměnim ;-) asi bych musela měnit celý odkaz do toho se mi moc nechce ;-) :-)

13 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 15:04

sbének jsou převážně má práce kromě asi 3 ale ty moje vlastní ikonky tak ty mi někdo věnoval jsou pro mě od jiných ;-)

14 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 15:54

zlato ale já tam you neměla mám tam pořád i love a je tam vše co mám ráfda, a v tom friends jsou jak rady, tak i sbénka, já jen Agrrr dala nešikovně tam, byla by ve friends v i love mám jen ájíčka a tu opravdu zbožnuju ale i svá sbé ale z přátel tam je jen ájíček a ve friends jsou jak sbénka, tak mý přátelé a i rady všeobecně a to pod záhlavím už měním a beauty už je dopsáno ;-)

15 Vendy Vendy | Web | 12. ledna 2011 v 16:11

[14]: Mně se zdálo, že tam bylo you, proto se mi to zdálo být divné. Že bych se špatně dívala?
Že by moje oko zašilhalo a spojilo si dvě různé rubriky? :-?  :-?  :-D
Že bych ti křivdila? Ach ne... to nerada.
Pokud jo, tak to beru zpět! 8-O  ;-)  :-D

16 l u c i k♥ l u c i k♥ | 12. ledna 2011 v 16:46

ko

17 Lucerna Lucerna | Web | 12. ledna 2011 v 16:50

pekne si to ohodnotila, skoro uplne stebu suhlasim :-D ja na jej skryty kutik rada chodim i ked nie vzdy necham koment :-D
takze ty robis hodnotenia? som to asi prehliadla :-D aj by som on poziadala ale som na to prilis bojazliva, este by mi to ukazalo ze som na tom horsie ako tusim a potom by som depkovala a krvopotne napravala.. a ja na to nemam nervi ani usilovnost .. :D :D

18 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 17:49

už to je nějak opravený doufám že to vypadá lépe a náhodou já jsem ráda víš, jsem ráda za tvé objrktivní hodnocení lepší než číst samé chvály pak aj ty podrobnosti nevyšperkuju víš zlato ;-) :-)

19 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 17:52

[17]: máš super blog klidně si ho nech ohodnotit myslim že dopadneš lépe než já ;-) k sakru věř si trochu jaj proč si holky tak málo věříte, když na to máte aj na víc? Že vendy? Náhodou máte pěkné blogy a Vendy jen radí s malými nedostatky které se dají snadno a během 5min. vyřešit ;-)

20 Vendy Vendy | 12. ledna 2011 v 18:25

[19]: Jasně!
Labi má pravdu, Lucerničko, čeho se bojíš?
[17]: Hodnocení jsem zatím nedělala, tohle je mé první. Myslím, že nedopadlo nejhůř.
Klidně zkusím ohodnotit i další, kdybyste někdo chtěl, už se hlásila Agrrr, jestli chceš i ty, Lucerničko, není problém.

21 pavel pavel | Web | 12. ledna 2011 v 18:46

Labanda je moje zlatičko a že je tak roztomile chaotická a miloučká je právě to co je na ní tak sympatické. Ode mne má jedničku. :-D
S Bohunkou ve stejný den, ale to jsme byli i na Petříně. Courali jsme až do večera. :-)

22 Beatricia Beatricia | Web | 12. ledna 2011 v 18:50

[11]: Já ti děkuji, děkuji moc. :-)

23 Labanda © Labanda © | E-mail | Web | 12. ledna 2011 v 19:58

[21]: jů pavlíku děkuju :-)
Vendy děkuju moc za tu pochvalu blendu a to you to je přece jedno jestli tam bylo bo nebylo ;-) snad jsem trochu to poupravila, ale s těma překlepama to bohužel nepůjde jináč mám jich tolik že při opravě mi jich ještě mnoho uteče :-( mno jo bloncka :-D

24 Vendy Vendy | Web | 12. ledna 2011 v 20:06

[23]: Ty jsi přece číslo! :-D  :-D  :-D

25 Berry Berry | Web | 12. ledna 2011 v 20:38

Párkrát jsem tam zabloudila a s hodnocením souhlasím. Obecně nemám ráda přílišné používání angličtiny (na českých blozích, vždyť čeština je tak krásný jazyk) a tady jsi to taky dobře vystihla...

26 Lauren Lauren | Web | 12. ledna 2011 v 21:25

Obdivuji Labandu, že měla odhodlání si nechat zhodnotit blog. Určitě se tam kouknu ;-)

27 pavel pavel | Web | 12. ledna 2011 v 23:15

pochopitelně jsem viníkem, že si zlomila nohu, já, zastavil jsem autem zrovna tam, kde byl led.

28 natty99 natty99 | Web | 13. ledna 2011 v 6:26

Hezké ráno Vendy - k hodnocení se nevyjadřuji, blog neznám, ale pokud tě Labanda požádala, měla k tomu asi důvod ;-)Líbí se mi tvoje otevřenost s jakou jsi blog hodnotila, ale je to asi ta "Panna" ;-)  :-D Pěkný den.

29 Lucerna Lucerna | Web | 13. ledna 2011 v 18:06

[20]: bojim, bojim :-D no pokial to nebudu horsie znamky ako petky.. (na mysli mam pet minus :-D to by zhaslo aj slnko, nie este z tazka plapolavu lucernu :-D) tak mi to teda prosim ked budes mat veela ale naozaj veeeeeeeeela casu na vyse ohodnot :D

30 sayury sayury | Web | 14. ledna 2011 v 0:21

Slovo sbénko spolu s fotkami Miley Cyrus a srdíčky kam se podívám,no,trochu mě to vystrašilo,ale začínám se rozhlížet a líbí se mi její grafika,ostatní rubriky ( jak jsi již zmínila) typu i love you atd. se mi trochu příčí,ale jinak pěkný,jak blog,tak i tvé hodnocení :)

31 Mniška Mniška | Web | 14. ledna 2011 v 9:28

No, musím říct, že je to velmi originální blog, určitě tam ještě zahrabu a ozkouším více v praxi :) jen co získám k dobru trochu více času, jinak na první pokuk velmi zajímavé :)

32 Tomáš Tomáš | Web | 14. ledna 2011 v 17:46

Určitě zatím suveréně nejlépe udělané hodnocení, jaké jsem kdy na blogu četl. Všichni ti jako hodnotitelé by se mněli od tebe učit. Jinak asi s tebou na 100% souhlasím. Labandy koutek je originální a rád tam chodím. :D  :D  :D  :D  :D

33 Romi Romi | Web | 17. ledna 2011 v 17:51

Labanda je čupr holka :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama