Fakta o medu a skořici

3. prosince 2009 v 21:46 | neznámý |  Malé nauky o zdraví
Vhodné nejen pro zimní období...

Je zjištěno,že směs medu a skořice léčí většinu nemocí.Med se vyrábí ve většině zemí světa.Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí.Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék,nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.Týdeník World News,vycházející v Kanadě,ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí,které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

Nemoci srdce:
Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti,kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně,budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě,různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty,kteří jsou ve věku,kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat.Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

Artritida:
Artritičtí pacienti mohou denně,ráno a večer,jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1malou lžičkou skořice.Berou - li to pravidelně může se vyléčit dokonce i chronická artritida.Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní,kteří se nemohli pohybovat,začali chodit bez bolestí.

Infekce močového měchýře:
Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.

Bolesti zubů:
Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu.Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.

Chloresterol:
2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin.Podává - li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu.Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med,je - li užíván denně,zabraňuje zvyšování cholesterolu.

Nachlazení:
Ti,kdo trpí na časté nachlazení,by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.

Potíže se žaludkem:
Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.

Plynatost:
Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.

Posílení imunitního systému:
Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.

Těž žaludek:
1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.

Chřipka:
Vědci ve Španělsku zjistili,že med obsahuje přírodní látky,které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.

Dlouhověkost:
Čaj vyrobený z medu a skořice,je-li brán pravidelné,zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a uvařte jako čaj spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj.Pijte ¼ šálku 3x denně.To udržuje kůži čerstvou a hebkou aždo vysokého věku.Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží,jako ve 20 letech.

Pupínky:
3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu.Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou.Když to děláte denně pupínky do týdne zmizí i s kořeny.

Kožní infekce:
Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzemy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.

Hubnutí:
Každý den ráno,1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí.Pravidelné užívaní sníží váhu i u mimořádně obézních osob.Pravidelné užívaní zabraňuje usazování tuku i při požívání mimořádně tučných jídel.

Rakovina:
Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázali,že i pokročilá rakovina kostí,žaludku a střev může být s úspěchem léčena.Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.

Chronická únava:
Nedávné studie ukazují,že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil.Pacienti-senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější.Dr Milton,který tyto výzkumy prováděl říká,že 1 lžíce medu a malá lžička skořice smíchané s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne,kdy začíná klesat tělesná vitalita obnoví do týdne vitalitu těla.

Zápach z úst:
Lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají jr to,že kloktají 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou.Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.

Závěrem:
Co říci závěrem?Myslím.že Vám to určitě neublíží a že je nejlepší to vyzkoušet.Co myslíte?Vzpomínáte,když jsme byli děti?Krajíc chleba pomazaný čerstvým máslem a posypaný skořicí patřil mezi oblíbené pochoutky.Asi na tom něco je!























 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 3. prosince 2009 v 22:48

musím se přiznat, že jsem ještě dohromady med spolu se skořicí neochutnal...
a protože mám asi všechny ty nemoci, kromě kožní, zápachu z úst a doufám že rakoviny, takový mám pocit pokaždé když čtu výčet nemocí :-D, tak zkusím si hned zítra ten lektvar namíchat, myslím to vážně a dík  :-)

2 ANA ANA | Web | 4. prosince 2009 v 22:21

Musím se přiznat, že med se skořicí je pro mne taky novinka. Ale s každou novinkou se jednou začít musí... rozhodně to vypadá jako zajímavá kombinace a vzhledem k účinkům medu i skořice nikdo neprohloupí. (Teda s výjimkou alergiků na med, tam bych to nedoporučovala)

3 pavel pavel | Web | 4. prosince 2009 v 23:53

konzultoval jsem to s mojí ženou a ta mi řekla, že to vlastně není nic nového...
třeba do pečiva prý taky někdy dává med se skořicí  :-(
nudle mám taky rád, ale ta fotka byla právě o té přípravě a podávání, i když to na fotce není tak vidět, smočila v tom palec   :-D

4 ANA ANA | Web | 5. prosince 2009 v 0:21

Tvoje žena má přehled, med i skořice se fakt může přidat do moučníků, třeba do klasického štrůdlu... Ale spíš jsem neochutnávala med se skořicí jako takový. Třeba v podobě kloktání. Nebo v poměru jedna ku jedné. Navíc ty poměry se docela liší...
Ještě je známá kombinace med se zázvorem, myslím že to přijde taky na blog... :-)

5 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 5. prosince 2009 v 22:09

med dává sílu.

6 Romi Romi | Web | 6. prosince 2009 v 16:14

Med mám ráda a skořici dávám do štrůdlu a zdobím s ní třeba ten svícen:)

7 Lucerna Lucerna | Web | 1. března 2010 v 20:53

zaujmave rady, neco stoho vyskusam :-D

8 bretislav bretislav | Web | 20. března 2011 v 9:38

Kdo pozdě chodí... ale tohle naštěstí už znám a míchám si do bílého jogurtu ještě se sušeným ovocem (pár kousků, co se vejdou) a sezamovým a slunečnicovým semínkem. Nahradil jsem tím dřívější sladké "želatiny", které obchodnící vydávají za jogurty. A chutná to! :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama